Digitalize

Industrie 4.0 toegelicht

Industrie 4.0 wordt gezien als de vierde industriële revolutie, omdat het eenzelfde aanzienlijke potentie heeft als de eerdere drie industriële revoluties. Eind 18e eeuw vond de eerste industriële revolutie plaats door de mechanisatie van water- en stoomkracht; de uitvinding van de stoommachine. De ‘technologische revolutie’, eind 19e eeuw, met nieuwe technologieën zoals elektriciteit, de opkomst van de olie-industrie, communicatietechnologie (radio, telegrafie) die zorgden voor massaproductie. Vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw de intrede van computers op de werkvloer; de derde industriële revolutie. Dit leidde tot de mogelijkheid om praktisch overal ter wereld over informatie te beschikken en te kunnen raadplegen.

Waarom Industrie 4.0?

Als productiebedrijf heeft u te maken met hevige concurrentie. Op het moment dat een product ergens anders goedkoper, beter of sneller geproduceerd kan worden heeft u een probleem. De enige manier om dit voor te blijven is dan ook door het productieproces continu te verbeteren en uw productie te digitaliserenIndustrie 4.0 is uiteindelijk een middel om gestructureerd Operational Excellence – OpEx te bereiken.

Operational-Excellence-bereiken-door-het-productieproces-continue-te-verbeteren

Met Industrie 4.0 beantwoordt meerdere vragen

Industrie 4.0 biedt inzicht aan verschillende gebruikersgroepen binnen het productieproces. Met een druk op de knop krijgt iedere medewerker de juiste informatie: van planner tot manager en van operator tot procestechnoloog.

Industrie 4.0 biedt inzicht aan verschillende gebruikersgroepen binnen het productieproces van planner tot manager en van operator tot procestechnoloog.

Hoe start je met Industrie 4.0?

Industry 4.0 realiseer je niet van de ene op de andere dag. Het is een proces dat in gang gezet moet worden op meerdere niveau’s in de organisatie. Digitalisering is daarbij een belangrijk onderdeel maar zeker niet het enige.

Solution Scan

Novotek helpt u om uw eisen en wensen in kaart te brengen. Wij bieden een Solution Scan waarbij we niet alleen het huidige productieproces doorlichten maar ook gebruikers interviewen om te begrijpen en inventariseren waar de behoeften liggen.

Het resultaat van de solution scan geeft u de nodige input om hiermee uw eigen plan voor de realisatie van Industrie 4.0 op te stellen.

Meer artikelen