Energie

Aansturing van energie producerende assets

Binnen de energiemarkt verzorgt Novotek voor haar klanten de aansturing van de diverse energie producerende assets op basis van standaard SCADA systemen. Vanuit deze lokaal geinstalleerde software wordt vervolgens een centrale database gevoed. 

Centrale database levert significant resultaat

Door de slag te maken naar de centrale database en daarboven rapportage tools toe te voegen is het gelukt om de tijd tussen opwekking van de energie en de rapportage van de maandcijfers terug te brengen van 15 dagen na het einde van de maand tot een prognose van 2 dagen voor het einde van de maand met een definitief rapport binnen 12 uur na het einde van de maand. 

Daarnaast bespaart een centrale database en manier van rapporteren een grote hoeveelheid tijd van IT en procestechnoloog. De business zijde van het bedrijf kan sneller over nieuwe rapportages beschikken daar het aanpassen van (standaard) rapportages slechts een eenmalige inspanning is.

Doordat deze rapportages als basis de daadwerkelijke proceswaarden als basis hebben, is de berekening van de kosten en opbrengsten van een asset over een bepaalde periode bijzonder nauwkeurig.

Referenties

Energie leverancier Vattenfall (voorheen NUON) zet Big Data in.Referentie van Vattenfall (Nuon).
Grote hoeveelheden data inzetten om zo economisch mogelijk en meest duurzame manier warmte en koude te produceren.

Bekijk meer referenties >