Voedingsmiddelenindustrie

Kostenbeheersing, afvalmanagement, voorraadbeheersing en voedselveiligheid.

Het produceren van voedingsmiddelen is een vak apart. De afdeling productie heeft te maken met een groeiende focus op kostenbeheersing, afvalmanagement en voorraadbeheersing. Anderzijds vraagt de markt om continue verbetering op het gebied van voedselveiligheidhomogene producten en vraaggedreven productie. Ook zaken als hoe om te gaan met mobiliteit van operators en de analyse van big data komen daar nog bij kijken en dit alles maakt de keuzes binnen het domein van voedingsmiddelenindustrie uiterst complex. Novotek helpt met het zoeken naar de antwoorden van nu.

 

Bolletje: Van Bakker naar operator.

De informatie bracht revolutie en evolutie. ICT-manager Harry Lentferink en zijn collega Jan Spijkerman, projectleider Business Intelligence & MES, waren verantwoordelijk voor de eerste initiatieven rond productie standaardisatie.

AB InBev kiest voor Kepware

“Met Kepware gaat de communicatie zo snel dat we realtime data krijgen. We kunnen hierdoor direct ingrijpen als er iets niet goed gaat”, aldus Werner Verstrepen (first line manager industriële systemen).

Wereldwijde toegepaste productie oplossingen

Met de wereldwijd toegepaste oplossingen van vooraanstaande leveranciers, zoals GE Digital, ROB-EX, Emerson en Kepware en de lokale kennis en kunde die Novotek biedt, geven we dagelijks antwoord op complexe vraagstukken.

Klanten als Coca-Cola, InBev, Aviko en Vion zijn voorbeelden van marktleiders die hebben gekozen voor de oplossingen die Novotek levert. Klanten die voorop lopen in hun automatisering en informatisering. Niet voor niets werken wereldwijd 25 van de 30 grootste producenten in de voedingsmiddelenindustrie met een oplossing die Novotek biedt.

User cases

De visualisatie van productieprocessen tot het traceren van goederen.

Onze oplossingen variëren van het visualiseren van productieprocessen, tot het traceren van alle inkomende en uitgaande goederen binnen diverse productielocaties. Novotek levert hiermee meerwaarde, die zeer nauw verweven is met de primaire processen van haar klanten. Inklikbaar met bestaande systemen en uit te breiden per functionaliteit. Denk hierbij aan de volgende zaken:

 • OEE
  Hoe wordt productiecapaciteit vergroot en verminderen avalstromen?

 • Tracking & Tracing
  Volg grondstoffen levering tot vertrek volledig automatisch.

 • Batchbesturing
  Homogene producten door snelle en eenvoudige bediening.

 • Energiebeheer
  Wat zijn de directe energiekosten per geproduceerd product?

 • Rapportage
  De juiste informatie bij de juiste persoon.

 • Scheduling
  Inzicht in alle interne productiestromen door de juiste inzet van mensen, machines en middelen.

 Contact

Vul het onderstaande formulier in of neem contact op met onze afdeling Inside Sales op T: +31 076-5871010   

Ja, ik ga hierbij akkoord met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de Novotek Privacy Policy.