Stel nu je vraag

Voedingsmiddelenindustrie

Focus op voedselveiligheid, kostenbeheersing en voorraadbeheersing

In de voedingsmiddelenmarkt is Operational Excellence een belangrijk onderwerp. Typische vragen die Novotek bij haar klanten hoort zijn:

- Hoe verhogen we de OEE van onze productielijnen?
- Kunnen we onze planning efficiënter maken?
- Hoe kunnen we eenvoudiger voldoen aan normen en richtlijnen.
- Hoe borgen we een constante kwaliteit van onze producte.
- Hoe zorgen we voor een optimale traceerbaarheid van onze producten?
- Deze vragen komen voort uit een focus op voedselveiligheid, kostenbeheersing en supply chain optimalisatie.

Om een antwoord te geven op deze vragen maakt Novotek gebruik van het Manufacturing Execution System (MES) van GE Digital, genaamd Proficy Plant Applications. Deze suite van modules geeft u en uw bedrijf inzicht in de real-time status van uw productieomgeving en stelt u in staat snel en accuraat te handelen op (onverwachte) gebeurtenissen die zich voordoen.

 

 

Voedselveiligheid

Daarnaast geeft het Manufacturing Excecution Systeem (MES) u handvatten voor het voldoen aan de BRC Food, de standaard voor voedselveiligheid, door middel van onderstaande functionaliteiten:

  • Opslaan van kritische procesparameters;
  • Tijdsgebonden, of event-gedreven kwaliteitscontroles;
  • Digitale werkinstructies en procedures;
  • Stap-voor-stap begeleiding en registratie bij de uitvoering van CIP.

 

 

 

Kostenbeheersing

Kostenbeheersing binnen de voedingsmiddelenindustriePompen, afsluiters en motoren zijn van groot belang in de procesinstallaties in de voedingsmiddelenindustrie. Storingen tijdens het productieproces of reinigingscycli zorgen direct voor hoge kosten door productieverlies of het moeten herstarten van een CIP procedure. Speciaal voor dit soort kritische onderdelen van een procesinstallatie heeft Novotek een predictive maintenance oplossing. Deze, speciaal voor dit doel ontwikkelde oplossing, controleert continu de veranderingen in trillingen van pompen en motoren, en de ‘travel-tijden’ van kleppen. Hiermee zorgt u ervoor dat u geen onverwachte uitval van kritische onderdelen van uw installatie hebt.

Bediening en visualisatie

Ook op het gebied van real-time visualisatie en bediening van uw productieproces zijn de producten van Novotek sterk vertegenwoordigd in de voedingsmiddelenindustrie. Sprekende namen zoals Bolletje, FrieslandCampina en Bel Leerdammer maken gebruik van de SCADA-systemen van GE.

Lees meer over hoe onze klanten in de voedingsmiddelenindustrie werken naar Operational Excellence door middel van onze producten.

Referentieverhalen:
- Bolletje
- Bel Leerdammer
- Amarant
- Aviko

 

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.
Wilt u graag direct telefonisch contact?
Bel +31 (0)76-5871010

Ja, ik ga hierbij akkoord met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de Novotek Privacy Policy.