Heeft u ook zo’n moeite om de wisselende bezetting van de personeelsleden aan uw productielijn in een planning om te zetten? Of mist u wellicht het inzicht om te bepalen wat de invloed van een vrije dag is op uw leverbetrouwbaarheid? Deze whitepaper geeft uitleg over de problematiek en biedt tevens een aantal antwoorden hoe dit op te lossen.

ROB-EX personeelsplanning in productieomgevingPlanningen opstellen binnen productieomgevingen

In productieomgevingen, waarbij de output van een productiecel direct gerelateerd is aan de bezetting van de werkplekken, kan een planner snel vast lopen in een kluwen van uitzonderingen. Wat voor alle productieplanningen geldt: hoe meer afhankelijkheden, hoe ingewikkelder de puzzel. Deze puzzel wordt nog complexer als daar mensen en vaardigheden mee zijn gemoeid.

Plannen van een team versus productiecapaciteit

Dit geeft aan dat het plannen van een team niet beschouwd kan worden als een geautomatiseerde productiemachine. Dit doet geen recht aan de complexiteit waar een planner mee te maken heeft. Een planner heeft immers niet alleen te maken met de tijdige levering van de producten, maar moet net zo goed rekening houden met de kwaliteit (skill matrix) van de medewerkers aan de lijn, als met de beschikbaarheid van de medewerkers. Een verandering in het aantal beschikbare medewerkers levert een veranderde productiecapaciteit op van de productielijn.

De whitepaper ontvangen

Planners en plantmanagers kunnen de gehele whitepaper 'Personeelsplanning in een productie omgeving' van Novotek Benelux downloaden door de gegevens in te vullen. Lees in de whitepaper hoe stap voor stap de puzzel van orders, beschikbaarheid en de kennismatrix opgepakt kan worden, waarbij de vertaalslag gemaakt wordt naar het gebruik van een geavanceerde planningstool.

Schrijf u in voor de Novotek nieuwsberichten en u ontvangt een exemplaar van de whitepaper.


 

Heeft u een planningsvraagstuk?

We helpen u graag het probleem nader te bekijken. Neem contact op met onze afdeling Inside Sales 076-5871010 of stuur een mail en wij nemen contact met u op info@novotek.benelux.com.

LEES HIER MEER OVER PRODUCTIEPLANNING >

LEES HIER MEER OVER DE TECHNISCHE SPECIFICATIES >

Volg ons op linkedin  linkedin