Cyber Security voor procesautomatisering

Is uw fabrieksnetwerk wel goed beveiligd?

Cyber Security voor SCADA systeemDe noodzaak om procesbesturingsystemen als PLC’s en SCADA systemen te beveiligen tegen cyber attacks is inmiddels wel duidelijk. De manier waarop vaak nog niet. Veel bedrijven laten dit over aan hun IT dienst of huren dure bedrijven voor IT assessments in, maar de eisen van een besturingsnetwerk zijn wezenlijk anders dan die van een IT netwerk.

De verschillen tussen IT en OT

IT en OT binnen de industriële automatiseringDaar waar in een IT netwerk de bescherming van gegevens het grootste belang heeft, is op een OT (Operational Technology) netwerk de beschikbaarheid het belangrijkste. Machines moeten namelijk te allen tijde veilig bediend en gemonitord kunnen worden. Het hele security beleid komt daarmee op zijn kop te staan. Los daarvan zijn er totaal verschillende netwerkprotocollen aktief op een OT netwerk en kunnen systemen niet “zomaar even” gepatcht worden.

Onze aanpak

Detect Prevent en Recover een cyber aanvalNovotek biedt een drietal oplossingen aan om de security van uw procesautomatisering stap-voor-stap te verhogen. Als eerste kunnen we met een automatische Vulnerability Scan de kwetsbaarheden van het netwerk in kaart brengen. Daarnaast is de veiligheid verder te verhogen met een deep packet protocol inspection van Wurldtech. Tot slot kunt u met Versiondog de sourcecode van PLC’s automatisch en veilig backup-en zodat deze weer snel teruggezet kan worden op het moment dat dat nodig is.

Detect met CyberX

CyberXDe CyberX oplossing brengt in detail de kwetsbaarheden van het automatiseringsnetwerk in kaart. Welke devices zijn er actief? Op welke firmware draaien ze? Welke protocollen worden er gebruikt? Hoe zit het met de netwerkbelasting en is er malware actief? Daarnaast wordt er een volledige scan gedaan op zogenaamde Common Vulnerability Entities die reeds bekend zijn voor uw type PLC’s en SCADA systemen. Al deze gegevens komen gebundeld in een overzichtelijk Vulnerability Assessment rapport terecht. Daar vindt u tevens een geprioriseerde mitigation aktielijst, waarmee u direct aan de slag kunt om de veiligheid te verhogen.

Prevent met Wurldtech

Cyber Security met Wurldtech: Prevent een cyber aanvalWurldtech van GE biedt een automatische in-depth protocol inspectie, waarmee u bepaalde regels kunt afdwingen en commando’s kunt blokkeren. Een intrusion zoals het bekende Stuxnet virus dat ongeoorloofde setpoints doorgaf aan de PLC wordt hiermee geblokkeerd. Het systeem is bekend met de meest gebruikte automatiseringsprotocollen zoals Modbus, Siemens H1, Profinet en Profibus. Tevens krijgt u de beschikking over een webbased dashboard waarmee u de aktiviteiten op het netwerk kunt blijven volgen.

Recover met versiondog

Cyber Security met versiondog: RecoverHet is een veilig gevoel om ten alle tijden te kunnen beschikken over de laatste versie van uw source-code. Of het nu over de verschillende PLC’s gaat, drives of SCADA-systemen, met versiondog kunt u automatisch een backup maken van deze programmatuur en deze veilig opslaan. Het systeem houdt tevens de verschillen in de versies bij en kan op verzoek elke gewenste versie terugzetten.

Downloads

Secure Deployment guide for CIMPLICITY

Een leidraad voor de meest veilige architectuur en configuratie van de CIMPLICITY Server, Clients en de communicatie tussen de CIMPLICITY Server en andere componenten.

Download

Secure Deployment guide for iFIX

Deze gids geeft uitleg over de optimale architectuur als het gaat om veiligheid, de configuratie en de communicatie tussen verschillende punten.

Download

 Contact

Vul het onderstaande formulier in of neem contact op met onze afdeling Inside Sales op T: +31 076-5871010   

Ja, ik ga hierbij akkoord met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de Novotek Privacy Policy.