Stel nu je vraag

Stel je vraag

Vul je contactgegevens hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op tijdens werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00 uur.

Ja, ik ga hierbij akkoord met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de Novotek Privacy Policy.

De broncode van uw automatiseringsinstallaties beheren

Het doel van broncode beheren gaat verder dan herstellen van software wanneer iets stil komt te staan.

 

Artikel over Effectieve Datamangement binnen productieprocessenDe basis van de meeste productieprocessen ligt vaak verankert in de broncode van PC’s, PLC’s en andere automatiseringsinstallaties. Het goed en efficiënt beheren van deze broncode, is van levensbelang voor een bedrijf om te overleven.

Download het artikel van Auvesy omtrent effectieve datamanagement >

Bekijk ons aanbod van PACsystems >

 

Broncode beheren. Wat is het en waarom is het belangrijk?


Noodzaak van versiebeheerEr zijn verschillende interpretaties van broncode beheer, maar in de basis komt het neer op het gestructureerd omgaan met de programma’s die de directe aansturing van het productieproces uitvoeren. In veel gevallen hebben organisaties procedures om hier mee om te gaan, maar blijkt het lastig deze na te leven en gaat er regelmatig iets mis. De gevolgen van foutieve broncode zijn vaak ingrijpend en lastig te herstellen. Het automatiseren van het broncode beheer is daarom een logische oplossing die zich snel terugverdient.

Lees meer over versiebeheer en Versiondog

Het doel van geautomatiseerd broncode beheer


Wat is het doel van geautomatiseerd broncode beheer? Het gaat niet alleen om het herstel van de software wanneer iets stil komt te staan. De basis begint met een geautomatiseerde back-up van de broncode en herstel op het moment dat nodig is. Daarnaast maakt het beheer van de configuratie het mogelijk om verschillende versies op verschillende apparaten bij te houden, met daarbij de reden waarom er iets gewijzigd is. Dit is van levensbelang wanneer er na een wijziging plotseling ongewenste effecten optreden. Of wanneer er door een storing het volledige programma is gewist. Door de juiste versie te bewaren heeft u altijd volledige controle over deze processen. Hiermee verzekert u de continuïteit van het productieproces en sluit u ongewenste stilstand uit.

 

Contact

Vul het onderstaande formulier in of neem contact op met onze afdeling Inside Sales +31 (0)76-5871010

Ja, ik ga hierbij akkoord met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de Novotek Privacy Policy.