Stel nu je vraag

Stel je vraag

Vul je contactgegevens hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op tijdens werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00 uur.

Ja, ik ga hierbij akkoord met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de Novotek Privacy Policy.


Realtime Overall Equipment Effectiveness (OEE) monitoring

Volledig geautomatiseerd inzicht in de effectiviteit van uw machinepark.


OEE software met een gebruiksvriendelijke Operator Interface


Operator Interface van OEE softwareGebruiksvriendelijkheid is een belangrijke factor om te slagen met het implementeren van OEE software. Onze oplossing heeft moderne en uitzonderlijk gemakkelijk te gebruiken OEE dashboard, waarbij de operator eenvoudig de OEE kan monitoren. Via een touchscreen kan de operator redenen voor stilstand of slechte kwaliteit ingeven. De operator krijgt realtime data te zien. Het systeem biedt iedereen de mogelijkheid om de status van machines, de prestaties van productielijnen of zelfs hele fabrieken te monitoren. Onze OEE oplossing onderscheidt zich daarnaast door de flexibiliteit, waardoor u desgewenst de hele user interface zelf vorm kunt geven.

Overzicht op de prestaties van meerdere lijnen met:
OEE dashboard met een intuïtieve grafische weergave van KPI's als status van de productielijnen, snelheid en voortgang;
• WYSIWYG browsergebaseerde ontwikkelomgeving;
• Ondersteuning voor trending.

Download hier de OEE referentie cases van: 

Vandemoortele
Nedzink
BelgomilkThink Zink is wat we stimuleren

Inspelen op de vraag naar nieuwe producten was de basis voor de optimalisatieslag in ons productieproces.

Roel Frissen, Project manager, NedZink
Belgomilk

Van koe tot kaas: efficiënter produceren en beter beslissen. 

Het is belangrijk dat alle procesflows worden beschreven, zodat iedereen weet hoe die processen in elkaar zitten. 

Jan Vanhoucke, Projectmanager, en Rudy Larnou, MES Engineer, Belgomilk
 
Vandemoortele

Margarinefabrieken op één lijn brengen door inzetten van OEE 

De implementatie gebeurde door eigen engineering met behulp van Novotek consultancy. 

Marc Crop, Automation Manager, en Christophe Soenen, Automation Engineer, Vandemoortele
 

De Overall Equipment Effectiveness - OEE berekening zelf maken

OEE calculator voor het berekenen van de machine beschikbaarheid, prestaties en geleverde kwaliteit.Om de concurrentie voor te kunnen blijven, is het van belang inzage te hebben in de OEE, het verbeteringspotentieel van de productie. Maak met de OEE ROI calculator van Novotek zelf de berekening. In het excel bestand kunt u het percentage van iedere OEE factor als beschikbaarheid, prestatie en kwaliteit achterhalen. Download het excel bestand en vul de gevraagde productie data in.

Bereken zelf uw verbeteringspotentieel met de OEE ROI Calculator >

De Rapportage Interface van de OEE oplossing


Rapportage Interface Report Plus NovotekNaast realtime informatie is het natuurlijk net zo noodzakelijk om overzichten te kunnen creëren op basis van historische data. Oorzaken van fouten kunnen worden gevonden door eenvoudig in te zoomen op een stilstand en een interactieve analyse te maken. Door u te concentreren op de meest voorkomende problemen wordt de ROI maximaal en kunnen de verbeteringsinitiatieven gemonitord worden. Ons systeem wordt geleverd met een aantal standaard rapporten waarmee u een uitgebreide weergave van uw OEE krijgt, nu én in het verleden. Natuurlijk kunnen deze standaardrapporten ook worden gebruikt als sjablonen om verder te verwerken naar speciale maatwerk rapporten.

 

Wat kunt u bereiken met realtime OEE monitoring?

Voordelen van real-time OEE monitoringHet primaire doel van OEE is dat u meer kunt produceren met dezelfde machines, maar onze oplossing gaat veel verder. Het snel kunnen achterhalen wat de oorzaak is van stilstand, slechte kwaliteit of andere productie verliezen zijn speerpunten van ons systeem. Daarnaast kunt u ons systeem eenvoudig uitbreiden met nauwkeurigere kostprijsberekeningen, betere planning en een lager energieverbruik. U krijgt hiermee direct het benodigde inzicht om te kunnen reageren op productieproblemen.Resultaten van realtime OEE monitoring

Lagere kosten, hogere productie, minder uitval.Het meest overtuigende bewijs van onze oplossing zijn de resultaten van onze klanten. Novotek heeft meer dan 100 referenties met OEE systemen op basis van GE producten met bewezen resultaten, zoals:

• 5% kostenbesparing
• 2% minder kwaliteitsuitval
• 3% minder afval
• 2,75% hogere productie
• 3% meer winst

Het invoeren van een geautomatiseerd OEE systeem is extra interessant, omdat de investeringen relatief laag zijn en de opbrengsten direct geld opleveren. De benodigde investering verdient zich doorgaans binnen een half jaar terug.

De kracht van standaard producten van GE

GE biedt werelds beste standaard OEE oplossingenNaast de standaard functionaliteit voor het berekenen en visualiseren van OEE biedt onze oplossing een complete reeks uitbreidingsmogelijkheden zoals ERP-koppelingen, receptuurbeheer en traceerbaarheid. Binnen het GE platform kan alles door u zelf worden gewijzigd en beheerd. Het standaard OEE pakket lost in de meeste gevallen 95% van alle OEE behoeften direct in. Dit geldt ook voor de implementatie, die kan gaan van een pure cloud-gebaseerde oplossing tot een on-site installatie. Wij passen het systeem aan op uw eisen en wensen.

OEE als eerste stap naar Operational Excellence

OEE vormt de eerste stap richting Operational ExcellenceHet meten van de effectiviteit van uw productiemiddelen is belangrijk, maar uiteindelijk bent u op zoek naar de totale Operational Excellence van uw productielocatie. Dan gaat het naast efficiency ook over het monitoren en borgen van kwaliteit, traceerbaarheid en klanttevredenheid. Novotek heeft een geïntegreerde oplossing ontwikkeld waarmee u stap voor stap Operational Excellence kunt invoeren.

Meer weten over het bereiken van Operational Excellence? >

 Contact

Vul het onderstaande formulier in of neem contact op met onze afdeling Inside Sales +31 (0)76-5871010

Ja, ik ga hierbij akkoord met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de Novotek Privacy Policy.