Stel nu je vraag

OPC Professional workshop

De workshop voor engineers om de efficiëntie en controle van de fabriek te verbeterenOPC Foundation memberIn samenwerking met het OPC Training Institute bieden we praktische cursussen aan die mensen in de industriële, commerciële en militaire sector een theoretische achtergrond op OPC bieden, naast praktische ervaring die ze direct op hun werk kunnen toepassen. Binnen het OPC Professional certificatie traject zijn er vier levels die versneld in een OPC-workshop gehaald kunnen worden.

Behaal alle certificeringslevels binnen een week met de OPC-Fast Track Remote training.

Doelgroep OPC Professional Training

De trainingen zijn bedoeld voor automatiserings- en IT-engineers, project-leiders en solution architects die verantwoordelijk zijn voor het opzetten en onderhouden van een systeem-architectuur voor het ontsluiten van procesdata.

De verschillende levels binnen het certificatie traject

Level 1: OPC en DCOM diagnostiek

OPC training level 1Cursisten leren over OPC en hoe ze DCOM problemen kunnen oplossen en repareren. De training behandelt de meest voorkomende OPC-specificaties: OPC DA, OPC HDA, OPC A&E, OPC UA en OPC .NET. Tevens worden OPC-concepten geoefend, zoals client / server-architectuur, tunneling, bridging en redundantie.

Locatie: online
Taal: Engels
Kosten: Op aanvraag

INHOUD TRAINING >

Level 2: OPC Security

OPC training level 2Tijdens de training leren cursisten hoe ze hun OPC-implementatie kunnen beveiligen middels het gebruik van een firewall, lees/schrijfbeveiligin, Windows-authenticatie, toegangscontrolelijsten (ACL), Windows Services en Demilitarized Zone (DMZ) implementaties. Daarnaast leren ze hoe de OPC communicatie gemonitored kan worden en hoe ze de gezondheid van hun realtime communicatie kunnen bewaken. Hierdoor kunnen fabrieken voldoen aan de steeds strenger wordende IT-, industriële en algemene veiligheidsvoorschriften.

Locatie: online
Taal: Engels
Kosten: Op aanvraag

INHOUD TRAINING >

Level 3: OPC Unified Architecture (OPC UA)

OPC Training Level 3De uitgebreide specificaties van OPC Unified Architecture (OPC UA) worden uitgelegd. De training Level 3 gaat daarnaast specifiek in op de aspecten van het beveiligingsmodel van OPC UA dat sterk verbeterd is ten opzichte van het klassieke OPC-model. Cursisten verkennen het data-informatiemodel en het datatransport van OPC UA, dat nu gebruik maakt van webservices en binaire protocollen om niet langer afhankelijk te zijn van de DCOM-technologie van Microsoft.

Locatie: online
Taal: Engels
Kosten: Op aanvraag

INHOUD TRAINING >

Level 4: Geavanceerde OPC projecten

OPC training Level 4Deze cursus gaat in op geavanceerde onderwerpen voor integratieprojecten die van invloed zijn op machines, fabrieken en SCADA. Denk hierbij aan het instellen van firewallpoorten het opzetten van een VPN om door firewalls en NAT te kunnen tunnelen. Daarnaast bespreken we de opzet voor een gedegen FAT en SAT (Factory / Site Acceptance Testing) om projecten met OPC te kunnen testen en in bedrijf te nemen.

Locatie: online
Taal: Engels
Kosten: Op aanvraag

INHOUD TRAINING >

Data OPC Professional Remote track: level 1,2,3 & 4

  • 26 tot en met 30 april 2021
  • 17 tot en met 21 mei 2021
  • 14 tot en met 18 juni 2021
  • 19 tot en met 23 juli 2021

Aanmelden of vragen?

Inschrijven voor het gehele certificatie traject kan via onderstaand formulier. Wilt u graag advies of meer informatie ontvangen, dan kunt u ons bereiken op info.benelux@novotek.com of telefonisch +31 (0)76 587 10 10.

Inschrijven OPC Professional workshop

Vul het onderstaande formulier in en we nemen spoedig contact met je op. 

Ja, ik ga hierbij akkoord met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de Novotek Privacy Policy.