Home » Energieverbruik in de industriële bakkerij

Dat energie een steeds belangrijker aandeel in de kostprijs van brood heeft, is inmiddels wel bekend. Maar hoeveel energie verbruikt uw industriële bakkerij nu eigenlijk? En op welk moment? En waar gaat die energie dan precies naartoe? Het zijn vragen die inmiddels van levensbelang zijn voor uw bedrijfsvoering én het milieu. Gelukkig biedt energiemonitoring dé oplossing om inzicht te krijgen in uw energieverbruik ten opzichte van de productie en daarmee besparingsmogelijkheden te ontdekken.

Whitepaper over de 7 voordelen van energiemonitoring in bakkerijen

Download het artikel met een overzicht van de quick wins

Energieverbruik per asset in kaart

Met energiemonitoring kunt u uw energieverbruik tot in detail in kaart brengen. U krijgt een overzicht van de verschillende energiebronnen die u gebruikt, zoals elektriciteit, gas en water. Ook ziet u precies hoeveel energie er per proces of machine wordt verbruikt. Zo kunt u bijvoorbeeld ontdekken dat de ovens in uw bakkerij verantwoordelijk zijn voor een groot deel van het energieverbruik, maar ook de verschillen in verbruik tussen deze ovens onderling zichtbaar maken. Op basis van deze informatie kunt u gericht maatregelen nemen om uw energie-efficiëntie te verbeteren.

Energiemonitoring is de stap richting een duurzame toekomst

Maar energiemonitoring biedt meer dan alleen inzicht in uw energieverbruik. Het stelt u ook in staat om kosten te besparen en uw CO2-uitstoot te verminderen. Door energieverspilling tegen te gaan en uw processen te optimaliseren, kunt u al snel besparingen realiseren op uw energierekening. Bovendien draagt u op deze manier bij aan een duurzame toekomst voor onze planeet.

Implementeren van een monitoringsoplossing

Bij Novotek begrijpen we hoe belangrijk energiemonitoring is voor de industriële bakkerij. Daarom bieden wij complete energie monitoringoplossingen op maat welke wij stap voor stap met u doorlopen. Wij installeren de benodigde apparatuur en software, verzamelen de data en presenteren deze vervolgens op een overzichtelijke manier. Zo kunt u direct aan de slag met het verbeteren van uw energie-efficiëntie en kostenbesparingen realiseren.

Vrijblijvend sparren met een specialist?

Ook benieuwd hoe energiemonitoring uw organisatie kan helpen om duurzamer en efficiënter te werken? Neem contact op met Anthony Schaareman. Hij denkt graag met u mee.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Anthony Schaareman
Specialist Food & Beverage

Meer informatie over de oplossingen voor de sector voedingsmiddelen

Lees meer op de sector pagina