Novotek DataOps Hackaton – Dag 2

Hackaton dagtopics | dinsdag 14 maart

  • Cloud integration
  • Multi-site architecture

DAG review: Docker draait op Windows, Azure, AWS

We beginnen de dag met een review van wat alle teams gisteren gerealiseerd hebben. Dan zie je dat het mooie van Docker is dat het niet uitmaakt waar je de applicatie op wilt gaan draaien. Dat kan op een Windows machine zijn, maar net goed in Azure of AWS wat sommige teams dan ook gedaan hebben. In de cloud omgeving zijn er dan nog wel wat uitdagingen om de connecties te maken met de lokale databronnen door de juiste poorten open te zetten dan wel IP-connecties te maken, maar vervolgens is deze applicatie wel overal ter wereld toegankelijk.

Dynamische parameters en schaalbaarheid

Vandaag gaan we verder met het modelleren van de data die op dit moment continue binnenkomt. Van de objecten die we gisteren gemaakt hebben kunnen we templates maken, waardoor het heel eenvoudig wordt om die te kopiëren. Het maakt dan niet meer uit of je 2 pompen hebt, 200 of 2000. Met een dynamische parameter kun je de configuratie van elk object automatisch aanpassen. Juist die schaalbaarheid is de kracht van een platform als HighByte.

Toegang tot alle data

Hieronder een screenshot van het resultaat in MQTT Explorer waarin je zit hoe eenvoudig het is om data van een pomp uit de site Breda te vergelijken met data van een pomp uit de site Vilvoorde. Je kunt je voorstellen dat op deze manier alle data heel toegankelijk wordt. De filtering technieken op het Topic van de MQTT broker laten je toe om alle pompen van een bepaald merk te zoeken en daar de data van op te halen.

Cloud Connectie - Dataops Hackaton dag 2

Lees het gehele verslag van de drie-daagse Hackaton