Home » Nieuws » Data management in de Cloud
Product informatie

Data management in de Cloud

De krachtigste procesdatabase op de markt is nu ook beschikbaar in de cloud.

GE Digital heeft Proficy Historian – de krachtigste procesdatabase die momenteel beschikbaar is – nu ook voor de cloud beschikbaar gemaakt als Proficy Historian for Cloud.

Proficy Historian for Cloud is ontworpen om op een eenvoudige en betrouwbare manier de distributie van OT-data naar de cloud te faciliteren. Door OT- en bedrijfsgegevens te combineren, helpt de software industriële bedrijven om hun bestaande investeringen in cloudtechnologie verder te benutten..

“Steeds meer toonaangevende industriële bedrijven hebben besloten om de cloud te omarmen”, zegt Richard Kenedi, General Manager van GE Digital’s Manufacturing and Digital Plant Business. “ERP-, business intelligence- en zelfs MES-systemen kunnen nu in de cloud worden aangesloten en ingezet. Daarnaast is er een overvloed aan analysetools beschikbaar om te gebruiken! Wat in het verleden ontbrak, is de mogelijkheid om OT-gegevens gemakkelijk op schaal naar de cloud te verplaatsen, maar daar is nu een oplossing voor.”

Proficy Historian voor de Cloud

Proficy Historian for Cloud is volledige native cloud-gebaseerd, en heeft daarmee alle voordelen die samenhangen met cloud-gebaseerde technologie. Dit omvat naast minimale insteltijd een hoge beschikbaarheid en uitgebreide mogelijkheden voor wat betreft rekenkracht. Daarnaast is de security gewaarborgd want Proficy Historian for Cloud verstuurt de data volledig versleuteld en op een beveiligde manier naar de cloud. U heeft als klant vervolgens altijd en overal toegang tot de data.

De software is ontworpen om grote hoeveelheden data te verwerken en kan tot 150.000 waarden per seconde per datastroom verzenden. Ingebouwde hulpmiddelen voor gegevensverzameling, op maat gemaakt voor industrieel gebruik, omvatten honderden industriële protocollen. Daarnaast wordt standaard gebruik gemaakt van “Store & Forward”-technologie om onstabiele cloud connecties aan te kunnen.

Data met hoge-resolutie van vele jaren geleden zijn is op deze manier gemakkelijk beschikbaar te maken. Er is een breed scala aan client tools beschikbaar, zowel van GE Digital zelf als van derden.

Proficy Historian for Cloud wordt geleverd met ingebouwde interfaces voor datalakes en andere cloudgebaseerde analyseplatforms, naast de distributie in de virtual private cloud (VPC) van het bedrijf. Dit maakt data-integratie eenvoudiger en vermindert de “time-to-value” en bijbehorende implementatiekosten.


Meer weten over Proficy Historian voor Cloud?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Proficy Historian voor Cloud? Lees meer op onze productpagina of neem contact met ons op om de oplossing te vinden die bij uw bedrijf past.

Meer nieuws