Home » Nieuws » Historian 2024 biedt secure data transfer en centraal beheer middels standaard rapporten
Nieuws, Product informatie

Historian 2024 biedt secure data transfer en centraal beheer middels standaard rapporten

Proficy Historian – het uitgebreide standaard time-series database platform van GE Vernova – focust met de nieuwste release 2024 op verdere beveiliging van de data communicatie en centraal beheer aan de hand van een uitgebreide selectie standaard rapporten.

Proficy Historian nieuws

Time-series data als basis voor de Smart Factory

Het registreren en opslaan van tijdgebaseerde procesdata is door de jaren heen alleen maar belangrijker geworden. Proficy Historian biedt met een uitgebreide verzameling aan data collectoren de mogelijkheid om data uit verschillende databronnen te verzamelen en centraal op te slaan. Tegenwoordig is ook data ontsluiting naar zogenaamde datalakes steeds belangrijker, zodat de procesdata gebruikt kan worden in machine learning en analyse systemen.

Secure Data Transfer middels Mutual-TLS

Om de verbinding tussen de datacollector en de centrale historian server verder te beveiligen is het met deze versie mogelijk om gebruik te maken van zogenaamde Mutual-TLS authenticatie. Mutual TLS brengt het Transport Layer Security protocol op een hoger niveau door beide kanten van de client-serververbinding te authenticeren alvorens communicatie uit te wisselen. Zo verzekert u dat de data uit de juiste bron ook bij de juiste server terecht komt.

Standaard rapporten in Configuration Hub

Om het beheer van Proficy Historian verder te vereenvoudigen zijn er in versie 2024 een aantal standaard rapporten toegevoegd, die inzicht geven in de status van het systeem. Zo kunt u met een druk op de knop in Configuration Hub inzage krijgen in de tags die bijvoorbeeld op dit moment geen data genereren of bad values genereren.


Maakt u al gebruik van Proficy Historian?

Wilt u naar Historian 2024 upgraden? Neem dan contact met ons op.


Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Historian 2024?

Meer nieuws