Home » Oplossingen en producten » Proficy Historian

Historische data als fundament voor geavanceerde analyse

Proficy Historian van GE Vernova is een historian database, die is ontworpen voor het verzamelen, opslaan en distribueren van grote hoeveelheden procesdata. Deze procesdatabase is een belangrijke fundering voor andere toepassingen en geeft u toegang tot uitgebreide trends, analyses en rapportages.

Proficy Historian is uitermate schaalbaar: van 25 tot 20 miljoen tags in een systeem is geen probleem. Zo kan het systeem geleidelijk meegroeien met uw bedrijf. De procesdata kan op de milliseconde nauwkeurig worden opgeslagen en wordt op een slimme manier gecomprimeerd, zodat er zo min mogelijk opslagruimte benodigd is.

Proficy Historian - de historian database met cloud connectivity

Proficy Historian heeft gratis collectoren met buffering en cloud connectivity

Een goede datacollectie begint bij de bron. Proficy Historian beschikt daarom over tientallen collectoren die naadloos koppelen op uw databron. Ze kunnen middels browsing aangeven welke tags er beschikbaar zijn, zodat deze centraal geconfigureerd kunnen worden.

Alle collectoren beschikken daarnaast over buffering, waardoor ze lokaal de data opslaan mocht de server niet bereikbaar zijn. Deze data wordt dan later uiteraard met de juiste datumtijdstempel alsnog doorgestuurd. De nieuwste collectoren beschikken tevens over MQTT cloud connectivity.

Eersteklas gegevensbeveiliging

Gegevensbeveiliging heeft de hoogste prioriteit en Proficy Historian voldoet aan alle vereisten van de industrie en de overheid. Het gebruikt OAuth2 webtokens om gebruikers te autoriseren, waardoor alleen geautoriseerd personeel toegang krijgt tot kritieke productiegegevens.

Ondersteuning voor gegevensredundantie en “store and forward”-technologie voorkomt dat gegevens verloren gaan bij een mogelijke netwerkstoring.

Beveiliging van gegevens, data met Proficy Historian van GE Digital
Data collector Proficy Historian

Open interfaces voor data ontsluiting

De oplossing wordt geleverd met standaard interfaces voor dataontsluiting om zo eenvoudig te worden gekoppeld aan BI-tools, Office-producten en SQL-interfaces. Met de Excel-invoegtoepassing krijgt u menugestuurd toegang en de mogelijkheid om analyses uit te voeren op basis van deze populaire spreadsheet-tool.

Daarnaast zijn er uitgebreide webtrend tools beschikbaar. Tot slot kunnen ook ontwikkelaars eenvoudig bij de data via de REST API.

Wat kun je met Proficy Historian?

  • Tijdgebaseerde procesdata opslaan ten behoeve van trending en analyse
  • Koppelen met verschillende soorten databronnen waaronder OPC UA, MQTT, CSV/XML en iFIX of CIMPLICITY
  • Data bufferen en in archieven opslaan
  • Automatische backup van gegevens
  • Opschalen van 25 tags naar 20 miljoen tags
  • Data trenden met de freemium Operations Hub webclient
  • Berekeningen uitvoeren bij de bron of in het archief met Python calculatie collector
  • Data importeren en analyseren met de Excel add-in.
  • Data beveiligen conform de 21 CFR part 11 norm
  • Configuratie centraal beheren via de webgebaseerde Configuration Hub
Download

Datasheet

Proficy Historian 2024

Download de datasheet en ontdek de laatste functionaliteiten van Proficy Historian 2024.

Aanverwante producten