Home » Oplossingen en producten » Proficy iFIX

SCADA met jarenlange High Performance HMI ervaring

Proficy HMI/SCADA iFIX is een besturingssysteem van GE Digital voor de industrie. Met meer dan 100.000 klanten wordt de oplossing wereldwijd door alle soorten industrieën gebruikt. Door voortdurende ontwikkeling is het systeem de modernste HMI/SCADA-oplossing op de markt, ontworpen voor flexibiliteit en gebruiksgemak.

HMI SCADA systeem Proficy iFIX voorzien van High Performance HMI

Proficy iFIX verzamelt realtime data uit procesbesturingsystemen en levert deze informatie onmiddellijk en in begrijpende vorm aan operators, managers en anderen in het bedrijf die gegevens nodig hebben. Het resultaat is een optimale monitoring, controle en besturing van het productieproces. Met deze informatie kunnen managers en personeel sneller de juiste beslissingen nemen.

Een krachtige oplossing met veel handige functies

Krijg gegevens gepresenteerd in een moderne grafische gebruikersinterface, met menu’s en kleuren uit Windows 10. De oplossing is aangepast om te werken met de nieuwste HMI/SCADA: High Performance HMI

De ontwikkeltool iFIX Workspace bevat veel componenten met verschillende functies. U kunt onder andere trends configureren met de trendcomponent TrendView en alarmen in kaart brengen in de alarmcomponent Alarm Analyse. De mogelijkheid om in en uit te zoomen maakt het gemakkelijker om gegevens te begrijpen en ermee te werken. Dit maakt Proficy iFIX een zeer krachtige tool voor het direct oplossen van problemen.

Moderne look & feel met Proficy iFIX

Proficy iFIX heeft alles in huis om de status van het productieproces op een moderne en intuïtieve manier te visualiseren. Daarnaast kunt u vanaf elke client alle alarmen afhandelen, zelfs als er veel tegelijk optreden. De filterfunctie maakt het gemakkelijk om orde en overzicht te krijgen, evenals (tijdelijke) onderdrukking en analyse. Meer geavanceerde functies zoals analytische modellen en workflow aansturing kunnen worden geïntegreerd.

Schaalbare client/server architectuur

De client-server architectuur maakt Proficy iFIX van oudsher onverslaanbaar op het gebied van flexibiliteit en schaalbaarheid. U kunt eenvoudig clients toevoegen en zelfs via een browser toegang krijgen tot de graphics en realtime data. De onderlinge netwerkverbinding zorgt ervoor dat u altijd aktuele data te zien krijgt.

Proficy iFIX van GE Digital

Wat kunt u met Proficy iFIX?

 • Volledig overzicht van de productie in realtime.
 • Mogelijkheid om direct en online informatie uit te wisselen met gebruikers in het hele bedrijf.
 • Geavanceerde client/server-architectuur maakt eenvoudig opschalen mogelijk
 • Standaard uitbreiding mogelijk naar webgebaseerde applicaties zonder extra (her)configuratie
 • Mogelijkheid om het werkvloersysteem te koppelen aan productiesysteem (MES) en bedrijfssysteem (ERP).
 • Naadloze integratie met andere applicaties op basis van open standaarden als OPC, ODBC en REST.
 • Uitgebreide rapportage en alarmbeheer met shelving
 • Toegang tot historische gegevens voor analyse. Planning is gebaseerd op evenementen.
 • Grafische gebruikersinterface met High Performance HMI.
 • Toegang vanaf pc, mobiel en tablet

Technische informatie

De volgende programma’s en systemen worden ondersteund:

 • GE Historian Essentials procesdatabase.
 • ActiveX en .Net-controls
 • Visual Basic for Applications (VBA).
 • iClientTS voor Terminal Services
 • Webspace (HTML5) voor thin client-koppelingen.
 • 21 CFR Part 11 voor de farmaceutische en voedingsindustrie

Object-georiënteerd ontwikkelen

Proficy iFIX wordt geleverd met de nieuwste functies die de productiviteit van de operator verhogen, evenals de tijd die wordt besteed aan ontwikkeling en opzet van het systeem.

Door object-georiënteerd te ontwikkelen kunt u complete delen van applicaties eenvoudig kopieren en instantieren. Dit zorgt voor snelle applicatie-ontwikkeling. Daarnaast beschikt het systeem over een gemoderniseerd webgebaseerd applicatie-beheer, inclusief een compleet nieuwe High Performance HMI-library.

Proficy iFIX

Een veilige investering, ontworpen voor de toekomst

Proficy iFIX is gebouwd op open industriestandaard van Microsoft zoals .Net, HTML5, Windows, SQL Server en OPC. Zo weet u zeker dat de oplossing nu en in de toekomst blijft werken en daarmee een veilige investering is voor uw bedrijf.

Proficy iFIX is een oplossing van GE Digital, een wereldleider in systemen aangepast aan industriële automatisering en digitalisering. Lees meer over Proficy iFIX.

Novotek is al meer dan 35 jaar leverancier van HMI/SCADA-oplossingen. Onze consultants helpen u graag om de mogelijkheden van Proficy iFIX aan u verder toe te lichten.

Download

Datasheet

Proficy iFIX

Lees de laatste functionaliteiten van Proficy iFIX 2023.


Proficy iFIX nieuws

Proficy iFIX, het HMI/SCADA systeem, blijft evolueren! Lees meer over de nieuwe generatie iFIX; een moderne, webgebaseerde oplossing voor besturing en visualisatie.


Aanverwante producten