Een allesomvattend digitaal systeem voor de gehele productie met Proficy Plant Applications

Proficy Plant Applications van GE Digital is een van de meest complete MES-oplossingen op de markt. Het pakket bestaat uit vier verschillende modules, waardoor u stap-voor-stap functionaliteit kunt toevoegen. De oplossing werkt naadloos met verschillende soorten ERP en PLC systemen en is zowel toe te passen in de procesindustrie als in discrete manufacturing.

Door stilstanden, uitval en kwaliteitsproblemen automatisch te registreren en analyseren, helpt Proficy Plant Applications het productieproces verder te optimaliseren. Het resultaat is een hogere productiviteit door minder kosten, minder uitval en meer opbrengsten.

Proficy Plant Applications

Proficy Plant Applications geeft u overzicht en controle over uw productie met als doel continue verbetering van efficiëntie, kwaliteit en opbrengst. U kiest zelf welke modules u nodig heeft:

Efficiency module is een volledige OEE oplossing

Efficiency module

Efficiency omvat een complete OEE-oplossing (Overall Equipment Effectiveness). De module registreert automatisch stilstanden maar ook snelheidsverliezen en uitval. Op basis van deze cijfers berekent het systeem naast de OEE ook de MTBF en MTTR en analyseert de data om causale verbanden op te sporen. Het systeem ondersteunt zowel handmatige, halfautomatische als volautomatische registratie waardoor operators meer tijd krijgen voor daadwerkelijke procesverbetering en managers online inzage in de machineprestaties.

Kwaliteit van productie – Quality module

De kwaliteitsmodule biedt toegang tot alle gegevens die de kwaliteit beïnvloeden. Deze gegevens worden direct vergeleken met de geldende productspecificaties en bij een (dreigende) overschrijding wordt de operator meteen gewaarschuwd. Dit helpt u uitval en kwaliteitsproblemen te voorkomen en zorgt voor een consistentere productkwaliteit. Instructies voor de operator, specificaties, recepten, proceduredocumenten, laboratoriummonsters en meer kunnen worden geïntegreerd in de Quality module. De module ondersteunt ook de CFR Part 11 norm voor electronic records en electronic signatures

Proficy Plant Applications kwaliteit
Productiemodule van Proficy Plant Applications

Productiemodule

De productiemodule geeft u volledig inzicht en controle over de productieorders en materialen. Productieorders worden uit het ERP-systeem gehaald en in productie uitgevoerd. Het ERP-systeem wordt vervolgens geüpdatet met informatie over onder meer het aantal geproduceerde eenheden en het verbruik van grondstoffen. De module biedt volledige traceerbaarheid van grondstof tot eindproduct en biedt uitgebreide productierapportage en -analysemogelijkheden.

Batch Analysis

Met Batch Analysis module kunt u data analyseren en vergelijken op batch-, procedure- en faseniveau. Het systeem kan worden gebruikt met elk batchsysteem van de meeste leveranciers. De module is gebaseerd op ISA-88 en fungeert als hulpmiddel om voor batch vergelijk en golden batch analyse.

Batch Analys is de module van Plant Applications

Proficy Plant Applications Functies

  • Automatische registratie van stilstanden, snelheidsverliezen en kwaliteitsparameters.
  • Drill-down analyse van meest voorkomende redenen 
  • Digitale productie-order visualisatie inclusief Bill-of-Materials, instructies en operating procedures.
  • Borging van kwaliteitsmetingen, opstartprocedures en controles.
  • Automatische tracering van gebruikte grondstoffen resulterend in een online genealogie van grondstof naar eindproduct en terug
  • Uitgebreide rapportage- en analysemogelijkheden van productiegegevens
  • Volledig webgebaseerde user-interface voor browser, tablet of smartphone
Download

Datasheet

Proficy Plant Applications 2023

Download de datasheet en ontdek de laatste functionaliteiten van Proficy Plant Applications 2023.

Proficy Plant Applications is een MES-oplossing voor alle soorten productieprocessen

Proficy Plant Applications is geschikt voor alle soorten productieprocessen en marktsegmenten: van voedselproductie tot chemie en van metaalverwerkende bedrijven tot farmacie. De oplossing is al meer dan 25 jaar in ontwikkeling door GE Digital en inmiddels geïmplementeerd bij duizenden productiebedrijven over de hele wereld.

MES oplossing voor alle productieprocessen
Vraag de demo aan

Demo

Bekijk de demo

Vul het formulier in en u krijgt toegang tot de demo.

Aanverwante producten
Meer informatie
Wat is OEE?

Wat is OEE - OEE als KPI

OEE (Overall Equipment Effectiveness) is een praktische en krachtige KPI.

Artikel over OEE
Wat is Smart Factory?

Smart Factory uitgelegd

Smart Factory is slim produceren door het gebruik van realtime productiegegevens.

Artikel over Smart Factory