Home » Nieuws » HighByte Intelligence Hub 3.2: standaard UNS-client en uitgebreidere mogelijkheden met Data Pipelines
Product informatie

HighByte Intelligence Hub 3.2: standaard UNS-client en uitgebreidere mogelijkheden met Data Pipelines

HighByte Intelligence Hub 3.2 biedt industriële bedrijven de benodigde tools om zelf een Unified NameSpace (UNS) op te bouwen en te onderhouden. Deze nieuwste versie legt de nadruk op het vergemakkelijken van data-toegang, schaalbaarheid en databeheer op grotere schaal, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan voor het verkrijgen van contextuele en bruikbare informatie in de gehele organisatie.

Wat is nieuw in HighByte Intelligence Hub 3.2?

  • Er is een nieuwe REST-dataserver waardoor andere systemen gemakkelijk zelf data uit de UNS kunnen opvragen
  • Er zijn zowel nieuwe als verbeterde Connectors, waaronder: PI System, Apache Kafka, Sparkplug, OPC UA, REST Client, AWS IoT SiteWise, Modbus TCP en File Connector (nu met FTP-ondersteuning)
  • De import en export van delen van de UNS is verbeterd
  • Dynamische sjablonen met de mogelijkheid om modellen en instanties rechtstreeks uit systemen van derden te importeren, waaronder Element Unify

REST-dataserver

In de meest recente versie is het mogelijk om gegevens op te vragen bij de Intelligence Hub via de REST Data Server. Deze fungeert als een API-gateway voor industriële data binnen het OT-systeem. Hierdoor kunt u direct informatie opvragen bij de Intelligence Hub, zonder naar de onderliggende oorspronkelijke bron te hoeven gaan.

De REST Data Server maakt gebruik van HTTPS als basis voor de API en kan worden benaderd met elke HTTP-client. Dit zorgt voor een brede ondersteuning van onder IT-toepassingen en -diensten.

Connectoren

De File Connector met FTP Secure in Intelligence Hub 3.2 is gebaseerd op het bestandsprotocol en gedeelde netwerkdirectories (SMB). Deze connector wordt geleverd met ondersteuning voor het File Transport Protocol (FTP) met Transport Layer Security (TLS), ook bekend als File Transport Protocol Secure (FTPS).

In de Intelligence Hub kunnen gebruikers nu veilig individuele of meerdere bestanden lezen en schrijven, evenals mappen beheren op FTP-servers. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor interactie met gegevens uit vision-systemen, CNC-machines, laboratoriuminstrumenten en meer. Bovendien ondersteunt versie 3.2 ‘Store and Forward’ voor datacontinuïteit in geval van een storing.

Configuratie importeren/exporteren

Gebruikers hebben de mogelijkheid om JSON-gebaseerde configuratiebestanden rechtstreeks te importeren en exporteren naar de webgebaseerde configuratieomgeving. Zowel volledige als gedeeltelijke configuraties kunnen worden geïmporteerd en geëxporteerd, waardoor het delen van configuraties mogelijk is op verschillende niveaus, zoals verbindingsinstellingen, status, modellen, instanties, streamingopties, pipelines en tags.

Dynamische sjabloon en element Unify Connector

Met versie 3.2 vergroot HighByte Intelligence Hub de flexibiliteit met betrekking tot externe databronnen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van dynamische sjablonen om metagegevens, zoals die uit SQL-databases of CSV-bestanden, op te halen. Door deze dynamische sjablonen kunt u externe sjabloondefinities direct naar de Intelligence Hub halen, wat leidt tot verminderde configuratie en vereenvoudigde schaalbaarheid.

Daarnaast bevat versie 3.2 een ingebouwde integratie met Element Unify, ontworpen voor het importeren van model- en instantiedefinities. Deze connector biedt onder andere ondersteuning voor de Industrial Data Fabric van AWS.

Lees ook deze artikelen over Unified Namespace en Data Modelleren

Meer weten over HighByte Intellgence Hub 3.2?

> Productinformatie: HighByte Intelligence Hub en download de trial.

Meer nieuws