Home » Nieuws » iFIX 2024 biedt sterk verbeterde performance en schaalbaarheid
Nieuws, Product informatie

iFIX 2024 biedt sterk verbeterde performance en schaalbaarheid

Tot 80% snellere distributie van alarmen en opstarten van Workspace

Met de release van het SCADA/HMI pakket iFIX 2024 heeft GE Vernova sterk gefocust op performance en schaalbaarheid. Zo is de standaard network package size verhoogd van 16k naar 64k waardoor er meer informatie in een pakket past en systemen dus meer en sneller informatie kunnen uitwisselen. In de test omgeving heeft dit onder meer geleid tot 80% snellere generatie en distributie van alarmen. Een en ander heeft een positief effect op de gehele performance van het systeem, zo blijkt in de praktijk.

iFIX 2024 - Time to display in Alarm Summary in iFIX View Node

Uitbreiding van alarm filtering en analyse mogelijkheden

Door de filtering mogelijkheden op Alarm Areas te vergroten, is het nu mogelijk om heel gericht op bepaalde delen van het proces in te zoomen dan wel deze uit te sluiten. Dit geldt ook voor de Alarm Counters waarmee je een handig overzicht kunt creëren om het aantal uitstaande alarmen in een bepaald gebied te tonen.

Centraal beheer en visualisatie van OT processen

Met de introductie van Configuration Hub in 2022 was het al mogelijk om iFIX projecten centraal te beheren en lokaal uit te rollen. Operations Hub voegt daar webgebaseerde visualisatie van realtime procesdata aan toe. Vanuit Configuration Hub is het nu ook mogelijk om centraal het change management te beheren, de security en de licenties.

Maakt u al gebruik van Proficy iFIX?

Wilt u naar iFIX 2024 upgraden? Neem dan contact met ons op.


Wilt u meer weten over de mogelijkheden van iFIX 2024?

Meer nieuws