Home » Insights » Het aansturen van gemengde productieprocessen
Optimaliseren

Het aansturen van gemengde productieprocessen

Fabrikanten krijgen steeds meer te maken met gemengde productieprocessen. In het Amerikaans spreekt men van Diverse and Mixed Manufacturing. Bij Diverse and Mixed Manufacturing wordt er gebruik gemaakt van een productiemethode waarbij verschillende producten of onderdelen tegelijkertijd in één productielijn worden geproduceerd. Dit kan zorgen voor een hogere efficiëntie en lagere productiekosten.

Optimaal benutten van productiemiddelen

Diverse and Mixed Manufacturing is vooral geschikt voor fabrikanten die een breed scala aan producten produceren en waarbij de vraag naar deze producten sterk fluctueert. Door verschillende producten tegelijkertijd te produceren, is het mogelijk om de productiemiddelen optimaal te benutten.

Een ander voordeel van gemengde productieprocessen is dat het kan zorgen voor minder opslag van tussenproducten. Bijvoorbeeld wanneer er een onderdeel geproduceerd is voor het ene product, kan dit direct gebruikt worden voor een ander product in dezelfde productielijn. Hierdoor is er minder ruimte nodig voor opslag en kan er sneller geproduceerd worden.

Flexibiliteit en verbeterde prestaties

Er wordt verwacht dat de Diverse and Mixed Manufacturing methode de komende jaren steeds vaker toegepast zal worden in de industrie. Bedrijven willen immers steeds meer efficiëntie en flexibiliteit in de productieprocessen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het product. Diverse and Mixed Manufacturing is daarvoor een uitstekende oplossing.

Met Proficy Smart Factory van GE Digital, kunnen bedrijven in de manufacturing industrie snel inspelen op dit nieuwe principe. Proficy Smart Factory is een van de weinige MES/MOMS systemen die om kan gaan met verschillende soorten productieprocessen in een systeem. Door gebruik te maken van geavanceerde analyses en machine learning, kan de oplossing data van verschillende bronnen verzamelen en analyseren om inefficiënties te identificeren en op te lossen. Dit geeft bedrijven de mogelijkheid om hun productiecapaciteit verder te verhogen, de productkwaliteit te verbeteren en de kosten te verlagen. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de digitale transformatie van de manufacturing industrie.

> Productinformatie: Ontdek het MES Systeem en bekijk de demo.

Download White Paper

Aanverwante artikelen:
> Wat is Smart Factory?
> Proficy Smart Factory

Meer artikelen